Spierballen en lood knallen: Space Marine 2 in volle glorie

In Space Marine 2 wordt je wederom ondergedompeld in de wereld van de ultramarines, waar de mensheid wederom op het randje van vernietiging balanceert. Dit keer wordt je geconfronteerd met een massale opmars van de angstaanjagende Tyranids en de chaotische Chaos Marines. Een dubbele bedreiging die vraagt om brute actie en genadeloze oorlogsvoering.

De campagne, die ongeveer negen uur duurt, is een non-stop achtbaan van intense gevechten, verspreid over verschillende adembenemende locaties. Wat deze game onderscheidt, is de perfecte mix van third-person shooting en close combat. Of je nu met het iconische Chainsword vijanden in stukken hakt of met een enorme sniper rigle van een afstand te werk gaat, het arsenaal van de Ultra marines kent geen grenzen.

Het gevoel van pure kracht is onmiskenbaar. Je bestuurt Titus, een wandelende tank van een man, en dat voel je in elke beweging. Of het nu de zware impact van zijn voetstappen is of de lompe sprongen waarmee hij vijanden uitschakelt, alles in deze game schreeuwt brute spierkracht en pure macho energie.

Een visueel genot voor het oog

In Space Marine 2 gaat het niet alleen om de uitgebreide actie, maar ook om de visuele pracht die de game te bieden heeft. Hoewel de missies vrij lineair zijn en voornamelijk draaien om het afmaken van horden vijanden, blijft de gameplay boeiend en verfrissend door de constante actie en de adembenemende omgevingen.

De levels in Space Marine 2 mogen dan wel rechtlijnig zijn, de game compenseert dit met een ongeëvenaarde visuele ervaring. De gedetailleerde omgevingen bieden je regelmatig de kans om even stil te staan en te genieten van de pracht voordat je weer verder gaat met het afzagen van ledematen. Het oog voor detail en de meeslepende graphics maken elke missie visueel aantrekkelijk en zorgen ervoor dat je je nooit verveelt.

Daarnaast hoef je het geweld niet alleen ervaren; de game biedt volledige co-op mogelijkheden voor maximaal drie spelers aan. Tijdens zijn avonturen wordt Titus vergezeld door zijn loyale broeders, Chairon en Gadriel, wat de ervaring nog dynamischer en plezieriger maakt.

Operations modus: de diepte en diversiteit van Space Marine 2

Hoewel de campagne van Space Marine 2 al een krachtig avontuur biedt, is het echte feest pas echt compleet na de eindcredits. De game onthult dan pas zijn ware potentieel met de introductie van operations modus en competitieve multiplayer, waarmee de gameplay een nieuwe dimensie krijgt.

In de operations modus duik je in een reeks missies die parallel lopen aan de campagne, maar nu vanuit het perspectief van verschillende Marine-squads. Deze modus biedt een diepere ervaring door de toevoeging van een zestal unieke klassen: Tactical, Vanguard, Bulwark, Sniper en Heavy. Elke klasse heeft zijn eigen speelstijl en arsenaal, wat zorgt voor een gevarieerde benadering van de strijd. Zo kan de Assault klasse bijvoorbeeld met zijn jetpack vanuit de lucht aanvallen en verwoestende mêlee aanvallen uitvoeren, terwijl andere klassen hun eigen specialisaties hebben, van sniperschoten tot zware bepantsering.

De toevoeging van deze verschillende klassen en modi biedt niet alleen extra diepgang, maar verhoogt ook de replaywaarde van Space Marine 2. Of je nu solo speelt met hulp van AI-gezellen of samen met vrienden, de game biedt een rijke en gevarieerde ervaring die je steeds opnieuw kunt verkennen en genieten van de epische oorlog tegen de Tyranids en Chaos Marines.

Multiplayer madness

Hoewel de gameplayloop van Space Marine 2 soms eentonig kan aanvoelen, is het ideaal om de game regelmatig op te pakken voor een paar missies met vrienden. De operations modus biedt een geweldige manier om met anderen samen te werken en verschillende missies te ervaren die parallel lopen aan de de campagne, maar vanuit het perspectief van andere squads.

Als je echter even klaar bent met de PvE-actie, biedt de competitieve multiplayer een verfrissende verandering van tempo. De eternal-war modus laat je het opnemen tegen andere spelers in een zes-tegen-zes opzet, waarbij je gebruik maakt van dezelfde zes klassen uit operations. Met drie verschillende modi, Annihilation, Seize Ground en Capture & Control, biedt de multiplayer een prima alternatief voor de campagne en operations.

In eternal war zijn er geen upgrades of perks; het draait puur om de vaardigheid met je wapens en je strategische inzet. Dit “back to basics”- gevoel vormt een fijne aanvulling op de rest van de game en kan dienen als spreekwoordelijke kers op de taart voor wie een andere kijk zoekt op Space Marine 2.

De conclusie

Of je nu een doorgewinterde Warhammer 40k-fan bent of voor het eerst kennismaakt met deze epische franchise, Space Marine 2 is een must play voor elke liefhebber van keiharde actie. De game biedt een Gears of War- achtige ervaring met soepele gameplay en verbluffende actie. Ultramarines maken gebruik van dekking, maar kiezen voor brute kracht en overleven doormiddel van pure geweldsdaad.

De singleplayercampagne biedt een razendsnelle ervaring die je op het puntje van je stoel houdt, maar het is de uitgebreide operations modus die echt opvalt. Met een scala aan klassen en een hoge herspeelbaarheid, biedt deze modus de ultieme reden om Space Marine 2 aan je collectie toe te voegen. Hoewel de gameplay op den duur eentonig kan aanvoelen, is de mix van adrenaline, pompende actie en strategische diepgang een verslaving waar je geen genoeg van kunt krijgen.

Terug
Meest gelezen
Bekijk per categorie