Het verhaal van Mario en Luigi

Super Mario en zijn broer Luigi zijn bekende namen voor iedereen die ooit een videogameconsole heeft aangeraakt. In de film volgen we hun avonturen in het bekende Mushroom Kingdom, waar Mario, net als in de games, Princess Peach moet redden van de kwaadaardige Bowser. Het verhaal brengt bekende personages en werelden samen in een kleurrijke en avontuurlijke reis.

Bekende elementen uit de games komen terug in de film, zoals:

  • De Green Warp Pipes: De beruchte groene pijpen waarin Mario en Luigi op magische wijze reizen.
  • Platform Elementen: Dezelfde uitdagingen die spelers ervaren zijn ook te zien.
  • Iconische Power-Ups: Denk aan de Super Mushroom en de Fire Flower.

Fans kunnen zich verheugen op ontmoetingen met geliefde personages zoals Toad, Yoshi, en misschien zelfs een paar verrassingen. De moderne animatiestijl brengt de kleurrijke wereld van Super Mario op spectaculaire wijze tot leven, zonder de magie van het origineel te verliezen.

Bekende stemmen achter de personages

Een van de meest besproken aspecten van de film is de indrukwekkende stemmencast. Chris Pratt leent zijn stem aan Mario, terwijl Anya Taylor-Joy de stem van Princess Peach is. Jack Black schittert als Bowser en Charlie Day brengt Luigi tot leven. Deze bekende stemmen dragen bij aan het verhoogde verwachtingspatroon bij zowel critici als fans.

De keuze voor zulke grote namen heeft veel stof doen opwaaien. Er is zelfs enige kritiek geweest op het feit dat de originele stemacteur van Mario, Charles Martinet, niet gekozen is voor zijn iconische rol. Desondanks lijken de gekozen acteurs zich helemaal in te leven in hun rollen, wat zorgt voor een vermakelijke en plezierige kijkervaring.

Regie en animatie

De regie werd toevertrouwd aan Aaron Horvath en Michael Jelenic, bekend van eerdere succesvolle animatieprojecten. Ze hebben besloten trouw te blijven aan de originele sfeer en stijl van de games. Toch voegen ze een moderne twist toe die zowel nieuwe als oude fans zal aanspreken.

De animatie in de film is een feest voor het oog. Kleurrijk en levendig, precies zoals je zou verwachten van een Super Mario film. De gevestigde visuele stijl van de games is gerespecteerd, wat zorgt voor een naadloze overgang van het kleine scherm naar het grote doek.

Reacties van fans

De eerste reacties van fans zijn overwegend positief. Velen waarderen de manier waarop de film trouw blijft aan het bronmateriaal en de nostalgische waarde ervan behoudt. De herkenbare muziek en geluidseffecten, zoals het iconische "1-Up" geluid, zijn grote pluspunten. Deze kleine details laten zien dat de makers echt aandacht hebben besteed aan wat de games zo geliefd maakt.

Sommige fans zijn echter nog voorzichtig optimistisch; er is altijd de angst dat een verfilming niet volledig recht doet aan het origineel. Toch lijkt het erop dat deze film een goede balans heeft gevonden tussen trouw blijven aan het origineel en nieuwe elementen introduceren.

Toekomstige projecten

Met de release van de Super Mario film is er al speculatie over mogelijke vervolgen. Het succes van deze film zou de weg kunnen banen voor andere verfilmingen van populaire Nintendo-franchises zoals The Legend of Zelda of Metroid. Dit zou een nieuw tijdperk kunnen inluiden voor gameverfilmingen die zowel trouw blijven aan de bron als nieuwe mogelijkheden verkennen.

Kortom, de Super Mario film belooft een spannende avonturenfilm te zijn voor zowel oude als nieuwe fans van de iconische loodgieter. Het is een film vol nostalgie en actie, met genoeg humor en avontuur om iedereen te vermaken. Super Mario heeft zijn sprong naar het grote scherm gemaakt en het ziet ernaar uit dat hij daar zal blijven.

Terug
Meest gelezen
Bekijk per categorie