Een glimp in het glamoureuze, maar geplaagde leven van Gordon

In Dit ben ik: Gordon krijgen we een kijkje in het dagelijks leven van Gordon, een van de meest besproken en kleurrijke figuren in de Nederlandse entertainmentwereld. De show biedt een intieme blik op zowel zijn persoonlijke als professionele leven, waarbij hij constant pendelt tussen het extravagante Dubai en zijn thuisland Nederland. Het programma geeft een idee van hoe Gordon zijn leven opbouwt in de luxe van Dubai, maar belicht ook de kwetsbare kant van zijn bestaan.

Wat opvalt, is dat de toon van de serie niet alleen draait om glamour en plezier. Hoewel er momenten van humor en lichtheid zijn, zoals we van Gordon gewend zijn, neemt hij ook geen blad voor de mond als het aankomt op zijn frustraties en kritiek op de media. Vooral mediapersoonlijkheden zoals Angela de Jong en Tina Nijkamp krijgen het in de serie stevig te verduren. Gordon laat duidelijk merken hoe hij zich soms onrechtvaardig behandeld voelt door de media en hoe bepaalde recensenten hem in een negatief daglicht zetten. Dit levert enkele pittige uitspraken op, waarin zijn scherpe tong en ongefilterde meningen de boventoon voeren.
Hoewel deze scherpe kant van Gordon interessant kan zijn voor kijkers die zijn uitgesproken karakter waarderen, roept het ook de vraag op of de show in balans is. De negatieve uitingen en conflicten die hij met de media aangaat, dreigen soms de aandacht af te leiden van wat het programma waarschijnlijk wilde laten zien: een man die, ondanks zijn succes, worstelt met persoonlijke uitdagingen. Gordons openhartigheid over zijn frustraties is boeiend, maar kan ook als zwaar of herhalend aanvoelen, zeker wanneer het programma zich meer lijkt te richten op wrok dan op ontwikkeling.

Veel glamour, maar waar is de diepgang

In Dit Ben Ik: Gordon krijgen kijkers een kijkje in het glamoureuze leven van Gordon in Dubai. Het leven in weelde komt naar voren met details zoals zijn persoonlijke 'butler' en zijn liefde voor zijn trouwe viervoeters. Zelfs in alledaagse situaties, zoals boodschappen doen in de supermarkt, weet Gordon de aandacht te trekken en mannen te versieren. Deze luchtige momenten zorgen voor vermakelijke televisie en tonen de charismatische kant van de zanger en tv-persoonlijkheid.
Toch is er een gevoel onder kijkers dat de show iets essentieels mist. Hoewel de kijker inzicht krijgt in zijn luxueuze levensstijl, blijft de emotionele diepgang achterwege. De serie raakt Gordons innerlijke strijd wel aan, maar biedt weinig reflectie op zijn persoonlijke groei of de moeilijkheden die hij door de jaren heen heeft ervaren. Het gebrek aan balans tussen zijn flamboyante levensstijl en meer introspectieve momenten laat de show soms oppervlakkig aanvoelen.

H2: Goor zonder Geer

Veel kijkers voelen dat er iets ontbreekt en dat gemis is niemand minder dan zijn voormalige tv-partner Gerard Joling. Ondanks hun langdurige ruzie blijft de roep om een reünie tussen het iconische duo luid en duidelijk.

Op social media wordt de afwezigheid van Joling veelvuldig besproken: “Goor zonder Geer in een serie is alsof er toch iets mist” merkt een fan op X op. De chemie tussen de twee was jarenlang een bron van ongecompliceerd entertainment en zorgde voor hilarische televisie. Veel kijkers kijken met nostalgie terug op de dagen van Geer en Goor en betreuren dat de twee geen nieuwe programma’s meer samen maken.

Hoewel Gordon alleen nog steeds voor voldoende drama en humor zorgt, blijkt de magie van hun dynamiek niet eenvoudig te vervangen. De hoop op een hereniging blijft voor velen springlevend, maar voorlopig blijft Dit ben ik: Gordon toch een serie die voor sommigen niet hetzelfde aanvoelt zonder de aanwezigheid van Joling.

Terug
Meest gelezen
Bekijk per categorie