Sterrencast en Fanservice

Met een flinke investering wist Kevin Feige Hugh Jackman te veleiden om zijn iconische rol als Wolverine opnieuw op te pakken voor Deadpool & Wolverine. Dat is trouwensn niet de enige grote naam die we te zien krijgen in de nieuwste Marvel-film, bekende namen zoals Matthew Macfadyen en Jon Favreau komen ook voorbij. Bovendien zit de film bordevol cameo’s die de harten van fans zullen veroveren. Deadpool & Wolverine puilt uit van de fanservice en bevat een overvloed aan grappen en grollen, al wordt de humor soms iets te nadrukkelijk gepresenteerd.

Een verfrissende benadering

Als je Deadpool & Wolverine benadert met de verwachting van een baanbrekende verandering voor het MCU, zal je niet veel nieuws ontdekken. Deze film speelt zich redelijk op zichzelf af, wat zowel een voordeel als een nadeel kan zijn. Aan de ene kant is het jammer dat de film niet ingrijpend bijdraagt aan de grotere MCU-verhaallijn, maar aan de andere kant biedt het een verfrissende afwisseling van de gebruikelijke hoge inzetten.

Deadpool leidt momenteel een burgerlijk leven en zoekt naar meer betekenis. De TVA roept hem op om een bedreigde tijdlijn te redden, een klus waar hij niet echt enthousiast over is. Samen met Wolverine, die nog minder zin heeft in de missie, duikt hij in een avontuur vol tijdreisperikelen en varianten van personages, met een knipoog naar de Marvel-serie Loki. Deadpool neemt het hele tijdlijnavontuur totaal niet serieus en maakt er op bizarre wijze een grappige chaos van.

Een van de sterkste punten van Deadpool & Wolverine is hoe de film zichzelf niet al te serieus neemt. Dit is precies wat je nodig hebt voor een goed humeur tijdens een superheldenfilm. De humor is vaak vrij grof, wat verfrissend is voor een Marvel-productie en dus eigenlijk voor Disney. De grappen volgen elkaar echter in een razendsnel tempo op, wat soms het gevoel geeft dat de film iets te hard zijn best doet om grappig te zijn. Ondanks dat, benadert Deadpool & Wolverine de komische hoogtepunten die we voor het laatst zagen in Ant-man and the Wasp, en slaagt erin om diezelfde humoristische toon weer te benaderen.

Vol verrassingen

Deadpool & Wolverine weet zijn publiek te verrassen met een aantal onverwachte wendingen en referenties. Natuurlijk zijn er de verawachte verwijzingen naar X-men, maar de film biedt ook verrassingen buiten het Marvel-universum die zelfs de meest doorgewinterde fans zullen verrassen. Een specifieke knipoog naar andere franchise (die ik niet zal onthullen) zal zeker een lach de gezichten van de kijkers toveren.

Hoewel de terugkeer van Wolverine, die al enige tijd werd verwacht, misschien minder verrassend lijkt, is het duidelijk dat Hugh Jackman zijn rol met gemak weer oppakt. Het is alsof hij nooit weg is geweest, en het doet je verlangen naar meer. Het is dan ook jammer dat het nog een tijd kan duren voordat we Wolverine of de X-Men weer op het grote scherm zien. Verwacht echter geen grote terugkeer van de X-Men in deze film; dat is niet waar de film om draait, en wie dat wel verwacht, zal teleurgesteld worden.

Een kritische noot over Deadpool & Wolverine is het relatief dunne plot. Hoewel de film met scherpe humor en vermakelijke momenten de meer dan twee uur durende speeltijd redelijk goed doorkomt, begint het verhaal pas in het laatste half uur echt te boeien. De climax biedt een beetje kippenvel en maakt de antogonist interessanter, maar het lijkt alsof de film te snel eindigt zodra de krachten van de antogonist worden onthuld. Tot slot blijft het onduidelijk wat deze film betekent voor de toekomst van het MCU, en hoewel het veel mogelijkheden biedt, geeft het geen concrete antwoorden.

Het oordeel

Deadpool & Wolverine is een hilarische film die af en toe misschien iets te veel grappen bevat, maar de humor die er is, slaat vaak de spijker op z’n kop. Het is een feest om Hugh Jackman weer te zien als Wolverine in zijn iconische pak, dat hem nog steeds perfect past. Het voelt bijna alsof hij nooit weg is geweest, en zijn personage is zo vertrouwd als altijd.

Hoewel het verhaal niet veel om het lijf heeft en het plot vrij dun is, doet dit weinig af aan het plezier dat de film biedt. De verrassingen en de dynamiek tussen Deadpool en Wolverine zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt. Toch had een sterker plot de film nog meer kunnen versterken en het geheel naar een hoger niveau kunnen tillen. Al met al is Deadpool & Wolverine een vermakelijke ervaring, met ruimte voor verbetering, maar zeker de moeite waard voor fans van de personages.

Terug
Meest gelezen
Bekijk per categorie